Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieżyczki stracciatella"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Rozkrusz herbatniki i wymieszaj je z roztopioną czekoladą i masłem. Wyłóż masą dna wyższych, okrągłych foremek tak, aby powstała warstwa o grubości ok. 1 cm. Odstaw w chłodne miejsce. Pokrój gorzką czekoladę w drobne kawałki.
Ubij w misie mascarpone z twarogiem, cukrem i śmietaną. Pod koniec delikatnie wmieszaj posiekaną czekoladę. Napełnij kremem worek cukierniczy z gładką końcówką i wyciśnij na spody w foremkach. Wygładź powierzchnię.
Aby przygotować ciemny krem, rozpuść gorzką czekoladę. Wlej do rondelka śmietanę i zagotuj. Poczekaj, aż nieco ostygnie, i wymieszaj z roztopioną czekoladą. Odstaw na co najmniej 2 godz. do lodówki. Następnie ubij, aby powstał sztywny krem, i udekoruj nim gotowe niepieczone torciki.
Czas przygotowania: 50 minut (bez chłodzenia). Poziom: trudnyŹródło: TV14