Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wigilijny barszcz z pasztecikami"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1868
Polecam, pychota.
Odsłon: 616
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 510
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1868
Polecam, pychota.
Odsłon: 616
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 510
Składniki
Przygotuj barszcz: obrane warzywa i skórki z jabłek zalej 1/5 l wody. Dodaj 1 łyżkę oleju, suszone grzybki, śliwki, liście laurowe, ziele angielskie, goździki i płaską łyżeczkę soli. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Wlej zakwas z buraków, wsyp płaską łyżeczkę majeranku, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
W międzyczasie przygotuj paszteciki: miękkie masło wymieszaj z oliwą, jogurtem i żółtkiem. Osobno połącz suche . Dodawaj je stopniowo do płynnych, zagniatając ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy i wykrawaj foremką gwiazdki.
Posmaruj ciasto białkiem, posyp sezamem i czarnuszką. Piecz w temperaturze 180 stopni C ok. 15 minut.Źródło: Show