Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wigilijny barszcz z pasztecikami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Składniki
Przygotuj barszcz: obrane warzywa i skórki z jabłek zalej 1/5 l wody. Dodaj 1 łyżkę oleju, suszone grzybki, śliwki, liście laurowe, ziele angielskie, goździki i płaską łyżeczkę soli. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Wlej zakwas z buraków, wsyp płaską łyżeczkę majeranku, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
W międzyczasie przygotuj paszteciki: miękkie masło wymieszaj z oliwą, jogurtem i żółtkiem. Osobno połącz suche . Dodawaj je stopniowo do płynnych, zagniatając ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy i wykrawaj foremką gwiazdki.
Posmaruj ciasto białkiem, posyp sezamem i czarnuszką. Piecz w temperaturze 180 stopni C ok. 15 minut.Źródło: Show