Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wigilijny barszcz z uszkami"
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5268
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19183
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5268
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19183
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Składniki
Obraną włoszczyznę wrzuć do garnka z wodą. Dodaj starte surowe buraki, suszone grzyby, posiekany czosnek i przyprawy. Gotuj całość 20 minut.
Wywar przecedź (grzyby odłóż, a resztę np. wykorzystaj do innej potrawy). Dolej koncentrat buraczany.
Z mąki, soli i wody zagnieć pierogowe ciasto. Rozwałkuj cienko i potnij na małe kwadraty.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z grzybami, solą, pieprzem i jakiem. Nałóż farsz na ciasto i zlep brzegi. Uszka ugotuj i podawaj w barszczu.Źródło: Telemax