Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna sałatka z grzankami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Bagietkę (małą) pokrój w plasterki. Rozłóż na blasze. Posyp drobno utartym parmezanem. Skrop olejem. Piecz 10-15 min w 200 st.
Łososia oczyść. Pokrój na kawałki. Oprósz je solą oraz pieprzem, obsmaż na oleju. Przełóż do piekarnika. Dopiekaj 10 min w 200 st. Jajka wrzuć na osolony wrzątek i gotuj na twardo około 2 min. Odlej, ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Fasolkę opłucz, oczyść, pokrój na kawałki i zblanszuj w osolonym wrzątku. Odcedź na sicie. Pozostaw do ostygnięcia.
Opłucz pomidorki, pokrój na połówki. Tak samo przygotuj rzodkiewki. Sałatę umyj, osusz, listki porwij na małe kawałki. W misce wymieszaj 100 ml oleju z szampanem, octem, cukrem, solą i pieprzem do smaku. Włóż przygotowane warzywa, wymieszaj.
Na wierzchu rozłóż połówki jajek i kawałki łososia. Posyp kiełkami (np. buraka) i bazylią. Podawaj z grzankami.
czas ok. 35 min; porcja – 290 kcal, cena 4,30 złŹródło: Świat kobiety