Desery Przepis na:
Wiosenne ciasto ze słomką ptysiową


Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 574
Dodano: 04.04.2018
Odsłon: 333
Składniki
- białka 7 sztuk
- cukier 1 szklanka
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- mąka 1,5 szklanki
- olej 3/4 szklanki
- woda 4 łyżki
- kakao 1 łyżka
- kisiel wiśniowy 1 łyżka
- 1 łyżka mąki
- odrobina zielonego barwnika
- szczypta soli
- małe opakowanie słomki ptysiowej
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem. Dodać wodę, mąkę z proszkiem a na końcu olej.
Ciasto podzielić na cztery części.
1 dodać łyżkę kakao
2 odrobinę zielonego barwinka
3 łyżkę kiślu wiśniowego
4 łyżką mąki
W tej kolejności wylewać do formy keksowej i po między każdą warstwę ciasta ułożyć słomkę ptysiową. Piec około 50 min.
Komentarze do przepisu (0)