Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na białkach ze słomką ptysiową.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11589
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 71
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8009
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155091
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11589
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 71
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8009
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155091
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Składniki
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem. Dodać wodę, mąkę z proszkiem a na końcu olej. Ciasto podzielić na cztery części. 1 dodać łyżkę kakao 2 odrobinę zielonego barwinka 3 łyżkę kiślu wiśniowego 4 łyżką mąki W tej kolejności wylewać do formy keksowej i po między każdą warstwę ciasta ułożyć słomkę ptysiową. Piec około 50 min.