Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na białkach ze słomką ptysiową.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem. Dodać wodę, mąkę z proszkiem a na końcu olej. Ciasto podzielić na cztery części. 1 dodać łyżkę kakao 2 odrobinę zielonego barwinka 3 łyżkę kiślu wiśniowego 4 łyżką mąki W tej kolejności wylewać do formy keksowej i po między każdą warstwę ciasta ułożyć słomkę ptysiową. Piec około 50 min.