Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe muffiny ozdobione uroczymi kwiatuszkami z mini pianek marshmallow.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1301
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3472
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1085
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1301
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3472
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1085
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. W trakcie ucierania dodajemy kolejno jajka. Mąkę mieszamy z budyniami, kakao i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki stopniowo przesiewamy do masy jajecznej. Ciągle ucierając wlewamy likier. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Do każdej papilotki nakładamy łyżkę ciasta. Pieczemy około 20-25 minut na środkowym poziomie piekarnika. Ostudzone muffiny smarujemy polewą czekoladową. W tym celu rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Polewą smarujemy wierzch babeczek. Na jeszcze niezastygłej polewie układamy dekorację. Aby powstały piankowe kwiatuszki, każdą piankę należy przeciąć po przekątnej, a następnie zanurzyć w kolorowym cukrze. Piankowe płatki układamy na babeczkach. W środek każdego kwiatuszka wsypujemy kilka cukrowych perełek.