Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe muffiny ozdobione uroczymi kwiatuszkami z mini pianek marshmallow.
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. W trakcie ucierania dodajemy kolejno jajka.
Mąkę mieszamy z budyniami, kakao i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki stopniowo przesiewamy do masy jajecznej. Ciągle ucierając wlewamy likier.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Do każdej papilotki nakładamy łyżkę ciasta. Pieczemy około 20-25 minut na środkowym poziomie piekarnika.
Ostudzone muffiny smarujemy polewą czekoladową. W tym celu rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Polewą smarujemy wierzch babeczek. Na jeszcze niezastygłej polewie układamy dekorację.
Aby powstały piankowe kwiatuszki, każdą piankę należy przeciąć po przekątnej, a następnie zanurzyć w kolorowym cukrze. Piankowe płatki układamy na babeczkach. W środek każdego kwiatuszka wsypujemy kilka cukrowych perełek.
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 47
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 262
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 172
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 47
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 262
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 172
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. W trakcie ucierania dodajemy kolejno jajka. Mąkę mieszamy z budyniami, kakao i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki stopniowo przesiewamy do masy jajecznej. Ciągle ucierając wlewamy likier. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Do każdej papilotki nakładamy łyżkę ciasta. Pieczemy około 20-25 minut na środkowym poziomie piekarnika. Ostudzone muffiny smarujemy polewą czekoladową. W tym celu rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Polewą smarujemy wierzch babeczek. Na jeszcze niezastygłej polewie układamy dekorację. Aby powstały piankowe kwiatuszki, każdą piankę należy przeciąć po przekątnej, a następnie zanurzyć w kolorowym cukrze. Piankowe płatki układamy na babeczkach. W środek każdego kwiatuszka wsypujemy kilka cukrowych perełek.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 172
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 262