Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe muffiny ozdobione uroczymi kwiatuszkami z mini pianek marshmallow.
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1217
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2296
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1217
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2296
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. W trakcie ucierania dodajemy kolejno jajka. Mąkę mieszamy z budyniami, kakao i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki stopniowo przesiewamy do masy jajecznej. Ciągle ucierając wlewamy likier. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Do każdej papilotki nakładamy łyżkę ciasta. Pieczemy około 20-25 minut na środkowym poziomie piekarnika. Ostudzone muffiny smarujemy polewą czekoladową. W tym celu rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Polewą smarujemy wierzch babeczek. Na jeszcze niezastygłej polewie układamy dekorację. Aby powstały piankowe kwiatuszki, każdą piankę należy przeciąć po przekątnej, a następnie zanurzyć w kolorowym cukrze. Piankowe płatki układamy na babeczkach. W środek każdego kwiatuszka wsypujemy kilka cukrowych perełek.