Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepach pojawiły się już świeże i nawet smaczne truskawki. Trudno się im oprzeć. Dzisiaj wersja z bitą śmietaną. Polecam.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Składniki
Truskawki pokroić w grubsze plastry. Przełożyć do miski i delikatnie wymieszać z cukrem by puściły sok. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru, dodać serek i sok z cytryny. Przełożyć do pucharków. Na śmietanę wyłożyć truskawki. Udekorować kleksem śmietany i listkami świeżej melisy.