Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny motylek kanapkowy"
Polecam.
Odsłon: 698
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36148
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 207
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Polecam.
Odsłon: 698
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36148
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 207
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Składniki
Parówkę wrzuć do garnuszka i gotuj około 5 minut. Kromki pieczywa posmaruj masłem. Przygotuj foremkę do ciasteczek w kształcie serca. Wycinaj z pieczywa skrzydełka motyla.
Tą samą foremką do ciastek wycinaj serduszka z wędliny drobiowej oraz z plasterków żółtego sera. Serowe serduszka przekrój na połówki.
Opłucz i oczyść rzodkiewki, pokrój je w plasterki. Umyj 2 pomidorki koktajlowe oraz dwie gałązki szczypiorku.
Parówkę przekrój na pół. Każdą połówkę połóż na osobnym talerzyku. Po jej bokach powinny się znaleźć tostowe serduszka przykryte szynką oraz serem.
Na końcu parówkowego tułowia umieść pomidorową główkę ozdobioną czułkami z gałązek szczypiorku. Na koniec skrzydełka motyla udekoruj plasterkami rzodkiewek.
czas ok. 20 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety