Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny tort rabarbarowy"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z 10 dag cukru. Obie masy połącz z mąką. Ciastem napełnij tortownicę, piecz około 45 min w 170 st. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Jeden ułóż ponownie w tortownicy, posmaruj dżemem (np. malinowym).
Rabarbar oczyść, pokrój. Zagotuj 200 ml wody z 5 dag cukru i grenadiną. Wrzuć rabarbar i gotuj 3 min. Odcedź, połowę rozłóż na dżemie, przykryj ciastem.
Galaretkę przygotuj wg przepisu. Ubij kremówkę, połącz z kwaśną śmietaną i resztą cukru. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Posmaruj biszkopt, schłodź. Ułóż resztę rabarbaru, zalej galaretką.
czas ok. 80 min; porcja – 260 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety