Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto/deser bez pieczenia. Z wykorzystaniem wiśni/pulpy wiśniowej, która została w sokowniku po ściągnięciu soku. Polecam. Szczególnie na upalne dni.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11296
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4028
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 478
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 330
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11296
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4028
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 478
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 330
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Dwie galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Wystudzić. Przelać do kielicha blendera i zmiksować. Powstanie pianka. Dodać twarożek. Ponownie zmiksować. Przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm. Wstawić do lodówki, żeby masa stężała. Pulpę wiśniową, która została w sokowniku po odciągnięciu soku przetrzeć przez sito. Resztki i pestki z sita usunąć. Do przecieru dodać cukier. Można podgrzać, żeby cukier się dobrze i szybciej rozpuścił. Dwie galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Dodać do przetartej pulpy wiśniowej. Wystudzić. Przełożyć na masę w tortownicy. Wstawić do lodówki dla stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie 400 ml. Pozostawić do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch deseru. Ma wyglądać jak lodowisko. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Najlepiej na całą noc. Gotowy deser obrysować nożem po brzegu. Zdjąć obręcz tortownicy. Kroić porcje i zajadać. Smacznego.