Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto/deser bez pieczenia. Z wykorzystaniem wiśni/pulpy wiśniowej, która została w sokowniku po ściągnięciu soku. Polecam. Szczególnie na upalne dni.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15872
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 86
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 241
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 78
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 282
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15872
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 86
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 241
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 78
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 282
Składniki
Dwie galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Wystudzić. Przelać do kielicha blendera i zmiksować. Powstanie pianka. Dodać twarożek. Ponownie zmiksować. Przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm. Wstawić do lodówki, żeby masa stężała. Pulpę wiśniową, która została w sokowniku po odciągnięciu soku przetrzeć przez sito. Resztki i pestki z sita usunąć. Do przecieru dodać cukier. Można podgrzać, żeby cukier się dobrze i szybciej rozpuścił. Dwie galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Dodać do przetartej pulpy wiśniowej. Wystudzić. Przełożyć na masę w tortownicy. Wstawić do lodówki dla stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie 400 ml. Pozostawić do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch deseru. Ma wyglądać jak lodowisko. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Najlepiej na całą noc. Gotowy deser obrysować nożem po brzegu. Zdjąć obręcz tortownicy. Kroić porcje i zajadać. Smacznego.