Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe ciasteczka cytrynowe, pochodzą ze słonecznej Toskanii. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia. Ciasteczka mają intensywny cytrynowy smak i piękną skorupkę która pęka w trakcie pieczenia.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę , następnie dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Cytrynę sparzamy i ścieramy skórkę a następnie wyciskamy sok, dodajemy do masy, oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ręcznie wyrabiamy ciasto i wkłady do lodówki na 1 godzinę .
Następnie ze schłodzonego ciasta odrywaj dowolne porcje i formuj kuleczki. Ciastka możesz robić wielkościowo według własnego uznania mniejsze lub większe .
Każdą kulkę obtaczamy najpierw w cukrze krysztale ,a następnie w cukrze pudrze . Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 st.około 12-15 minut. Buon appetito!