Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe ciasteczka cytrynowe, pochodzą ze słonecznej Toskanii. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia. Ciasteczka mają intensywny cytrynowy smak i piękną skorupkę która pęka w trakcie pieczenia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5118
Składniki
Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę , następnie dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Cytrynę sparzamy i ścieramy skórkę a następnie wyciskamy sok, dodajemy do masy, oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ręcznie wyrabiamy ciasto i wkłady do lodówki na 1 godzinę .
Następnie ze schłodzonego ciasta odrywaj dowolne porcje i formuj kuleczki. Ciastka możesz robić wielkościowo według własnego uznania mniejsze lub większe .
Każdą kulkę obtaczamy najpierw w cukrze krysztale ,a następnie w cukrze pudrze . Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 st.około 12-15 minut. Buon appetito!