Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Ciasto Masło rozpuścić i pozostawić do przestudzenia. Białka oddzielić i ubić pianę. Pozostałe składniki wymieszać razem, dodać masło i ponownie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżka. Przełożyć do blachy wyłożone papierem i piec ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodawać małymi porcjami serek maskarpone i na koniec cukier puder do słodkości. Przełożyć ciasto masą. Przed podaniem należy ciasto umieścić na pół godz do lodówki. Smacznego.