Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka z malinami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14606
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14606
Składniki
Białka bij z dodatkiem soli. Stopniowo dodaj cukier. Gdy piana jest dość sztywna, zmniejsz obroty miksera i dorzuć żółtka.
Mąkę z kakao przesiej przez sitko. Partiami wsyp do masy.
Wymieszaną wylej na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Piecz pół godziny w temp. 180°C.
Ostudzony biszkopt podziel na 2 blaty. Dolny nasącz likierem i rozłóż maliny.
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie, a śmietanę ubij z cukrem pudrem. połącz i wylej na maliny. Dociśnij drugim blatem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Płynną posmaruj wierzch ciasta. Na wierzchu rozłóż pozostałe maliny. Całość udekoruj płatkami czekoladowymi.Źródło: Telemax