Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe i bardzo smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4759
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44673
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 333
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4759
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44673
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 333
Składniki
Dno foremki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka i cukier ubić mikserem około 10 minut, aż zbieleją i podwoją objętość. Przed mąką dodać dwie łyżki przegotowanej, letniej wody. Następnie przesiać mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wmieszać te składniki łopatką lub mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Przygotować krem. Ugotować budyń razem z dwoma żółtkami. Przelać go do miseczki i nakryć folią spożywczą. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w foremce. Napączować go sokiem z puszki z brzoskwiniami. Następnie wyłożyć 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i znów napączować sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć resztę kremu. Na kremie poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Na koniec na wierzch wylać tężejące galaretki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.