Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe i bardzo smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Dno foremki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka i cukier ubić mikserem około 10 minut, aż zbieleją i podwoją objętość. Przed mąką dodać dwie łyżki przegotowanej, letniej wody. Następnie przesiać mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wmieszać te składniki łopatką lub mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty.
Przygotować krem. Ugotować budyń razem z dwoma żółtkami. Przelać go do miseczki i nakryć folią spożywczą. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu.
Pierwszy blat biszkoptu umieścić w foremce. Napączować go sokiem z puszki z brzoskwiniami. Następnie wyłożyć 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i znów napączować sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć resztę kremu. Na kremie poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Na koniec na wierzch wylać tężejące galaretki.
Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przepis dnia
Pyszne truskawkowe szaleństwo w trochę innym wykonaniu, otulone delikatnym bi...
Odsłon: 38547
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4413
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243673
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4413
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243673
Składniki
Dno foremki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka i cukier ubić mikserem około 10 minut, aż zbieleją i podwoją objętość. Przed mąką dodać dwie łyżki przegotowanej, letniej wody. Następnie przesiać mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wmieszać te składniki łopatką lub mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Przygotować krem. Ugotować budyń razem z dwoma żółtkami. Przelać go do miseczki i nakryć folią spożywczą. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w foremce. Napączować go sokiem z puszki z brzoskwiniami. Następnie wyłożyć 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i znów napączować sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć resztę kremu. Na kremie poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Na koniec na wierzch wylać tężejące galaretki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Czekoladowe muffinki z budyniem. Słodki prezent na Dzień Mamy
Desery
Ciasto z truskawkami na Dzień Mamy
Desery
Sernikobrownie z rabarbarem
Desery
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Czekoladowe muffinki z budyniem. Słodki prezent na Dzień Mamy
Szukasz prezentu dla bliskiej osoby? Czekoladowe muffinki z budyniem są wpros...
Odsłon: 3
Ciasto z truskawkami na Dzień Mamy
Słodki prezent na Dzień Mamy, który możecie przygotować samodzielnie i to bez...
Odsłon: 91