Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe i bardzo smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22597
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14912
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 665
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22597
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14912
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 665
Składniki
Dno foremki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka i cukier ubić mikserem około 10 minut, aż zbieleją i podwoją objętość. Przed mąką dodać dwie łyżki przegotowanej, letniej wody. Następnie przesiać mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wmieszać te składniki łopatką lub mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Przygotować krem. Ugotować budyń razem z dwoma żółtkami. Przelać go do miseczki i nakryć folią spożywczą. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w foremce. Napączować go sokiem z puszki z brzoskwiniami. Następnie wyłożyć 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i znów napączować sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć resztę kremu. Na kremie poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Na koniec na wierzch wylać tężejące galaretki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.