Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wykwintny deser porzeczkowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Przygotuj panna cottę: żelatynę zalej kilkoma łyżkami wody. Mleko zagotuj z wanilią, cukrem i śmietanką. Dodaj żelatynę i wymieszaj. Gdy panna cotta stężeje, przelej ją do szklanek, po czym wstaw do lodówki. Zagotuj porzeczki z cukrem, aż zmiękną.
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw na 5 minut, po czym wlej ją do porzeczek. Wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny. Wystudź, przecedź przez drobne sitko i rozlej powoli do szklanek na warstwę panna cotty. Odstaw do lodówki do zastygnięcia. Deser możesz ozdobić pestkami granatu lub świeżymi porzeczkami.
superporada:
Czerwone porzeczki pomagają zrzucić zbędne kilogramy: zawarte w nich pektyny nabierają objętości w żołądku, dając uczucie sytości.Źródło: Show