Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wykwintny deser porzeczkowy"
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19174
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19174
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Przygotuj panna cottę: żelatynę zalej kilkoma łyżkami wody. Mleko zagotuj z wanilią, cukrem i śmietanką. Dodaj żelatynę i wymieszaj. Gdy panna cotta stężeje, przelej ją do szklanek, po czym wstaw do lodówki. Zagotuj porzeczki z cukrem, aż zmiękną.
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw na 5 minut, po czym wlej ją do porzeczek. Wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny. Wystudź, przecedź przez drobne sitko i rozlej powoli do szklanek na warstwę panna cotty. Odstaw do lodówki do zastygnięcia. Deser możesz ozdobić pestkami granatu lub świeżymi porzeczkami.
superporada:
Czerwone porzeczki pomagają zrzucić zbędne kilogramy: zawarte w nich pektyny nabierają objętości w żołądku, dając uczucie sytości.Źródło: Show