Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt do tortów forma 24 cm
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Oddziel białka od zóltek ,białka ubij na sztywno z odrobina soli pod koniec ubijania dodaj cukier i po jednym żóltku cały czas miksować do połączenia składników .
Do miski daje sypkie składniki mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia mieszam ,następnie sypkie składniki wsypuje stopniowo do masy jajecznej i łącze dokładnie .Gotowe ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut do suchego patyczka bo wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej .
Upieczony biszkopt zostawiam do przestygnięcia na 10 minut ściągam rant tortownicy i zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem mogę go wykorzystywać do robienia tortu