Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt do tortów forma 24 cm
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336563
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422357
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2340
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336563
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422357
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2340
Składniki
Oddziel białka od zóltek ,białka ubij na sztywno z odrobina soli pod koniec ubijania dodaj cukier i po jednym żóltku cały czas miksować do połączenia składników .
Do miski daje sypkie składniki mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia mieszam ,następnie sypkie składniki wsypuje stopniowo do masy jajecznej i łącze dokładnie .Gotowe ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut do suchego patyczka bo wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej .
Upieczony biszkopt zostawiam do przestygnięcia na 10 minut ściągam rant tortownicy i zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem mogę go wykorzystywać do robienia tortu