Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt do tortów forma 24 cm
Przepis jest prosty. Można z niego wykonać drożdżówki, bułeczki jak i ciasta...
Odsłon: 3595
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 68
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11609
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 68
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11609
Składniki
Oddziel białka od zóltek ,białka ubij na sztywno z odrobina soli pod koniec ubijania dodaj cukier i po jednym żóltku cały czas miksować do połączenia składników .
Do miski daje sypkie składniki mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia mieszam ,następnie sypkie składniki wsypuje stopniowo do masy jajecznej i łącze dokładnie .Gotowe ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut do suchego patyczka bo wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej .
Upieczony biszkopt zostawiam do przestygnięcia na 10 minut ściągam rant tortownicy i zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem mogę go wykorzystywać do robienia tortu
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 17
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 120