Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokie ciasto z chałwą- jak zawsze pyszne można próbować!
Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z mi...
Odsłon: 12919
Bez pieczenia, fenomenalne bakaliowe ciasto /deser, w smaku nieco przypomina...
Odsłon: 1787
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 780
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 780
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 157
Składniki
Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. .
Masa chałwowa: Na mleku gotujemy budyń. Chałwę łączymy z utartym masłem. Do masy chałwowej dodajemy porcjami budyń- miksujemy. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Przełożenie ciasta: Placek miodowy- dżem z porzeczki- masa chałwowa- biszkopt- dżem z porzeczki- masa chałwowa- placek miodowy- smarujemy lekko kremem i dekorujemy polewą
Przepisy Desery
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Desery
Drożdże babeczki nadziewane masą kajmakową i orzechami
Desery
Babka drożdżowa
Mazurki wielkanocne
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 8
Keks
Zapraszam na keks, który bardzo szybko się przygotowuje i rewelacyjnie smakuj...
Odsłon: 6