Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, mało słodki deser. Jeżeli ktoś nie musi dbać o linię może deserek dosłodzić.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Składniki
Truskawki rozmrozić, zmiksować w sokowirówce wraz z winem, jogurtem i cukrem. Galaretkę zmieszać z żelatyną, rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Zimną galaretkę połączyć z truskawkami. Masą napełnić szklane pucharki do lodów. Deser wstawić do lodówki, poczekać aż zastygnie. Gotowy zastygnięty mus można zjeść w pucharkach lub wyłożyć na talerze i polać sosem czekoladowo- figowym. Sos czekoladowo- figowym: Rozpuścić czekoladę, dodać dżem figowy i wodę. Całość zagotować.
Smacznego!