Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i kremowa pianka jajeczna, z dodatkiem wina i owoców
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13270
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10741
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 346
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8310
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13270
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10741
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 346
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8310
Składniki
Owoce obieramy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Przygotowujemy dwa garnki. Do większego wlewamy wodę - ok połowy pojemności, i gotujemy. Do mniejszego garnka wbijamy żółtka, dodajemy cukier i wino. Gdy woda zacznie się gotować, mniejszy garnek wkładamy w duży, zmniejszamy płomień gazu. Składniki ubijamy kilka minut na puszystą pianę - użyłam spiralnej ubijaczki, ale można mikserem. Zabajone jest gotowe, gdy masa będzie gęsta, a piana kilkakrotnie zwiększy swą objętość. Do pucharków nakładamy owoce, i zalewamy ciepłą jajeczną pianką.