Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67894
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67894
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.
Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem. Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje.