Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekana kasza manna z malinami.

Zapiekana kasza manna z malinami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1938

Dodano:

Odsłon: 1587

Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami.

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 7 łyżek kaszy manny
  • 2 szklanki świeżych malin
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.



  2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.

  3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.

  4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

  5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.

    Rady:
    Z przepisu wychodzi 4 porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń