Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,zdrowy deser pachnący cynamonem:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Składniki
Jabłka umyć,odciąć wierzch a wnętrze wydrążyć delikatnie i pociąć drobno.Wnętrze"miseczek" jabłkowych posypać cynamonem. Ser rozmieszać z pokrojonym drobno miąższem jabłka,cukrem,posiekanymi migdałami i żurawiną (trochę migdałów zostawić do posypania na wierzchu) Jabłka dokładnie nadziewać przygotowaną masą,posypać na wierzchu migdałami. Tak przygotowane jabłuszka ułożyć na żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko tłuszczem i dodać trochę wody(tylko by zakrywała dno. Piec w temp 200 st ok 20-30 min aż jabłka zmiękną,smacznego.