Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,zdrowy deser pachnący cynamonem:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Składniki
Jabłka umyć,odciąć wierzch a wnętrze wydrążyć delikatnie i pociąć drobno.Wnętrze"miseczek" jabłkowych posypać cynamonem. Ser rozmieszać z pokrojonym drobno miąższem jabłka,cukrem,posiekanymi migdałami i żurawiną (trochę migdałów zostawić do posypania na wierzchu) Jabłka dokładnie nadziewać przygotowaną masą,posypać na wierzchu migdałami. Tak przygotowane jabłuszka ułożyć na żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko tłuszczem i dodać trochę wody(tylko by zakrywała dno. Piec w temp 200 st ok 20-30 min aż jabłka zmiękną,smacznego.