Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa, więc kolejny przepis na ich wykorzystanie. Połączenie dwóch pysznych smaków - lekko kwaśne truskawki i słodki kogel - mogel, który po zapieczeniu zmienia się w delikatny omlet, biszkopt? :-) ekspresowy deser. Polecam :-)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 363
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1798
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17451
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 363
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1798
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17451
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 st. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na pół lub ćwiartki. Ułożyć w kokilkach (u mnie 6 o średnicy 8cm). Jajka utrzeć z cukrem i ajerkoniakiem aż powstanie gładki, jasny krem. Następnie miseczkę ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijać aż krem zgęstnieje. Delikatnie polać nim truskawki. Piec ok. 12-15 min. aż wierzch zbrązowieje. Wcinać na ciepło :) Pysznie smakują z lodami :-) Smacznego :)