Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i niezwykle smaczna zapiekanka z płatków jaglanych i migdałów, przekładana ulubionymi owocami.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 115
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 368
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 115
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 368
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Składniki
Płatki migdałowe mielimy na mąkę (lub używamy gotowej).
Do gotującego się mleka wsypujemy płatki jaglane oraz mąkę migdałową, sok oraz skórkę z cytryny, dosładzamy wedle uznania. Mieszamy dokładnie i gotujemy ok 3 minut.
Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy i nakładamy połowę masy. Na to układamy owoce i zakrywamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy 25 minut w 170 stopniach.
Ostygniętą zapiekankę polewamy rozpuszczoną czekoladą.