Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i niezwykle smaczna zapiekanka z płatków jaglanych i migdałów, przekładana ulubionymi owocami.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1081
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2141
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1081
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2141
Składniki
Płatki migdałowe mielimy na mąkę (lub używamy gotowej).
Do gotującego się mleka wsypujemy płatki jaglane oraz mąkę migdałową, sok oraz skórkę z cytryny, dosładzamy wedle uznania. Mieszamy dokładnie i gotujemy ok 3 minut.
Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy i nakładamy połowę masy. Na to układamy owoce i zakrywamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy 25 minut w 170 stopniach.
Ostygniętą zapiekankę polewamy rozpuszczoną czekoladą.