Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ryżowa z mozzarellą"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7776
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7776
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki.
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę i czosnek.
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Gdy przestygnie, dodaj do niego jogurt, podsmażone warzywa, sól i pieprz.
Masę wymieszaj z jajkami i przełóż do żaroodpornej formy, wysmarowanej resztą masła. Na ryżu ułóż plastry pomidorów i mozzarelli oraz gałązki tymianku.
Tak przygotowaną potrawę włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok. 15 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV