Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ryżowa z mozzarellą"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3300
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3300
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki.
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę i czosnek.
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Gdy przestygnie, dodaj do niego jogurt, podsmażone warzywa, sól i pieprz.
Masę wymieszaj z jajkami i przełóż do żaroodpornej formy, wysmarowanej resztą masła. Na ryżu ułóż plastry pomidorów i mozzarelli oraz gałązki tymianku.
Tak przygotowaną potrawę włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz ok. 15 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV