Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z boczkiem, dynią i warzywami"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 346
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 346
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Ziemniaki, cukinię i oczyszczoną dynię pokrój w plastry ok. 0,5 cm. Małe kawałki boczku krótko podsmaż.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i ułóż na przemian pionowo: ziemniaki, cukinię oraz dynię. Całość oprósz solą i pieprzem.
W tym czasie jajka wymieszaj z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem równomiernie polej zapiekankę.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temp. 220° C. 5 minut przed końcem pieczenia, posyp zapiekankę kawałkami boczku i startym serem.Źródło: Na żywo