Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z boczkiem, dynią i warzywami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24073
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9581
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2108
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4109
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 764
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 377
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24073
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9581
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2108
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4109
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 764
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 377
Składniki
Ziemniaki, cukinię i oczyszczoną dynię pokrój w plastry ok. 0,5 cm. Małe kawałki boczku krótko podsmaż.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i ułóż na przemian pionowo: ziemniaki, cukinię oraz dynię. Całość oprósz solą i pieprzem.
W tym czasie jajka wymieszaj z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem równomiernie polej zapiekankę.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temp. 220° C. 5 minut przed końcem pieczenia, posyp zapiekankę kawałkami boczku i startym serem.Źródło: Na żywo