Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję ugotować najsmaczniejszą zapiekankę z twarogu. Zapiekanka z twarogu jest niezwykle smaczna, soczysta, miękka i rozpływająca się w ustach. Spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wymieszaj twarożek ze śmietaną i zmiel za pomocą miksera, aż będzie gładki. Dodaj semolinę i pozostaw na 10 minut ubijając jajka. Ubijaj jajka solą i cukrem mikserem przez 7-8 minut.
Następnie w kilku etapach połącz skrzep z ubitymi jajkami. Nasmaruj formę olejem roślinnym, możesz rozłożyć formę papierem do pieczenia. Rozłóż uformowaną masę i posmaruj ją kwaśną śmietaną, aby uzyskać piękny złoty kolor.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 ° C przez 50 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego