Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy lubią coś podgryzać w wolnych chwilach, a nie chcą zajadać się słodkościami proponuję zdrowe ciasteczka z otrębów owsianych, ziaren i suszonych owoców. Bardzo chrupkie i smaczne.A do tego zdrowe. Fajna przekąska
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3565
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3565
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Składniki
Otręby i ziarna sezamu prażymy na suchej patelni, gdy lekko się zrumienią dodajemy masło i mieszamy do momentu, aż masło się stopi i połączy składniki Masę przekładamy do miski i dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz ziarna, wiórki i owoce. Mieszamy. Dodajemy miód i jeszcze raz mieszamy Na koniec dodajemy jajka. Mieszamy
Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Spłaszczamy na dłoni na okrągłe placuszki Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 20 minut Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika i studzimy