Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. Polecam do popołudniowej kawki czy herbatki , fajnie też smakuje ze szklaneczką mleka.
tortownica, mikser, łopatka silikonowa, dodatkowo drugie naczynie,
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10741
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 216
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 192
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10741
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 216
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 192
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Jajka , cukier oraz olej wymieszać do połączenia, dodać mleko , przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu ciasto podzielić na dwie części , do jednej części dodać kakao, a do drugiej części dodać 3 łyżeczki mąki, ponownie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm.(może być 24 cm.) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na środek wlewać stopniowo jasne ciasto na przemian z ciastem ciemnym. Ciasto włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach około 50 - 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia. Smacznego.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto gotowe do podania.