Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zebra jogurtowa z czereśniami
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3463
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 106
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3463
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 106
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce łączymy składniki: przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. W osobnej miseczce łączymy jajka z cukrem następnie dodajemy, jogurt oraz olej i mieszamy do połączenia składników. Suche składniki łączymy z mokrymi mieszamy wszystko łyżką nie używamy miksera. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia do drugiej połowy dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na białą część ciasta. Lekkim ruchem łyżki lub szpatułki mieszamy. Na wierzch układamy wypestkowane czereśnie. Ciasto pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Lukier: Do miseczki wsypałam cukier dodałam 2 łyżeczki wody wymieszałam. Połowę lukru wylałam na ciasta. Do pozostałej cześć lukru dodałam kakao łyżeczkę wody wymieszałam i wylałam na ciasta.