Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pączki z ricottą, które przygotowuje się w kilka minut
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Składniki
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać mikserem.
W garnku rozgrzać olej. Dwiema łyżkami zanurzanymi w oleju formować z ciasta niewielkie pączki, wrzucać na tłuszcz i smażyć na rumiano.
Usmażone zeppole odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.