Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający wygląd ciasta sprawia, że nikt mu się nie oprze.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4400
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417413
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4400
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417413
Składniki
Szpinak umyć, zblendować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, na końcu dodać szpinak, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. 2 galaretki rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, obrać z szypułek, część ułożyć na jednej połowie ciasta, zalać krzepnącą galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta. 2 galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Pozostałe truskawki zblendować. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać mus truskawkowy oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Na wierzch zetrzeć czekoladę. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.