Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pianka"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 280
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 280
Składniki
Biszkopt: przygotuj i upiecz jak klasyczne ciasto biszkoptowe.
Masa 1: kisiele zagotuj w 3 szklankach wody. Wsyp galaretkę agrestową i wymieszaj. Mieszając, połącz z margaryną. Ostudź.
Masa 2: obie galaretki agrestowe rozpuść w 500 ml wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij ze śmietanfiksami. Wlewaj do niej powoli galaretkę agrestową, stale mieszając.
Rozpuść pozostałe galaretki. Połowę masy 1 wyłóż na biszkopt. Przykryj plasterkami kiwi. Wyłóż na nie resztę masy 1, a na nią masę Całość zalej galaretką.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Łukaszewicz z Bydgoszczy</strong>
czas przygotowania 10 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie