Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kokosowe kruche ciasteczka na bazie rukoli. Do tej wersji ciasteczek dodałam wiórki kokosowe które świetnie skomponowały się z orzechami i rukolą. Proste i szybkie wykonanie przy użyciu foremek. Dla tych ciasteczek warto zasiać rukolę :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Świeżą rukolę należy dobrze opłukać i lekko osuszyć w ręczniku papierowym, lub ściereczce lnianej. Do miksera wkładamy mąkę, pokrojony tłuszcz, cukier kokosowy, wiórki kokosowe i orzechy włoskie. Rukolę lekko posiekać i dodać do miksera. Wszystko miksujemy, najpierw pulsacyjnie, potem normalnie, do momentu uzyskamy gładkiej zielonej masy. Ciasto przekładamy na blat, kilka razy ugniatamy ręką, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce. Partiami wyjmujemy ciasto, wałkujemy na grubość 1 cm i wykrawamy ulubione wzory.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C do 10 minut.