Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczane paluszki"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Przełóż do miski.
Wbij jajko, wsyp obie mąki oraz szczyptę soli. Wyrób ciasto, podziel je na kawałki. Z każdego uformuj zgrabny paluszek.
Panieruj je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smaż na gorącym oleju. Możesz także do masy ziemniaczanej dodać podsmażoną cebulkę.
<strong>Przepis przysłała Helena Kuczko z Lidzbarka Warm.</strong>
Porcje: 5, : 60 min, cena: 0,60 zł, kalorie: 316 kcal.Źródło: Bella Relaks