Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane placuszki"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2160
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2160
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Umyj i posiekaj bazylię i szczypiorek. Umyte pomidory, cukinię i mozzarellę pokrój w grubsze plastry. Wystudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę i wymieszaj z jajkiem, mąką i ziołami. Dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzany na patelni olej nakładaj na dużą łyżką masę ziemniaczaną. Usmaż placuszki, obustronnie na ciemnozłoty kolor. Odstaw do wystudzenia.
Na każdym placku połóż po plasterku pomidora, sera i cukinii. Całość zapiekaj w piekarniku w temp. 200° C przez 7 minut. Danie podawaj z sałatką polaną sosem.Źródło: Na żywo