Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane puree z cebulką"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 86
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1404
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 86
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1404
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Cebule obierz, pokrój na plas terki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do ziemniaków, dokładnie utłucz (możesz też przecisnąć przez praskę), dodając stopniowo mleko i masło (masa powinna być gładka). Przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie