Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane puree z cebulką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Cebule obierz, pokrój na plas terki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do ziemniaków, dokładnie utłucz (możesz też przecisnąć przez praskę), dodając stopniowo mleko i masło (masa powinna być gładka). Przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie