Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki faszerowane grzybami"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 19
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 209
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 19
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 209
Składniki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką, gotujemy w mundurkach na półmiękko. Gdy przestygną, nacinamy je lekko wzdłuż, środki nieco wydrążamy.
Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, siekamy, szklimy na tłuszczu. Dodajemy grzyby, sól i pieprz, chwilę dusimy.
Papryczkę chili czyścimy z nasionek, drobno siekamy, dorzucamy do farszu. Masę mieszamy z miąższem z ziemniaków i jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem napełnimy ziemniaki. Układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym serem, przykrywamy. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200oC. Posypujemy zieleniną.
yŹródło: Rewia