Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki w boczku z fetą"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 334
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 334
Składniki
Ziemniaki umyć, wyszorować szczoteczką, nie obierać. Zalać wrzątkiem i gotować ok. 20 minut. Wyjąć, przelać zimną wodą, odstawić do wystygnięcia. Każdą sztukę owinąć dwoma plastrami boczku, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na ok. 1 godzinę.
Zioła opłukać, posiekać. Fetę pokruszyć, wymieszać z ziołami, dodać czarnuszkę, posiekane w drobniutką kosteczkę suszone pomidory i roztarty czosnek. Wymieszać, dodać pieprz (bez soli – feta i boczek są dość słone).
Upieczone ziemniaki naciąć na krzyż, napełnić farszem z fety.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium