Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki z majerankiem i serem"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 682
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 48
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 70
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 682
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 48
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 70
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w lekko posolonej wodzie. Fasolkę oczyść. Strączki wrzuć do osobnego garnka z posoloną wodą. Gotuj około 10 minut. Ugotowane warzywa odcedź.
Mięso pokrój w kosteczkę. Majeranek opłucz, osusz, trochę odłóż do dekoracji, a resztę posiekaj.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Ułóż w niej ziemniaki, fasolkę i mięso. Posyp pieprzem, majerankiem i pokruszonym serem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Zapiekaj 10–15 minut. Przed podaniem potrawę udekoruj odłożonymi wcześniej listkami majeranku.Źródło: Naj