Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki z majerankiem i serem"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1206
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1206
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w lekko posolonej wodzie. Fasolkę oczyść. Strączki wrzuć do osobnego garnka z posoloną wodą. Gotuj około 10 minut. Ugotowane warzywa odcedź.
Mięso pokrój w kosteczkę. Majeranek opłucz, osusz, trochę odłóż do dekoracji, a resztę posiekaj.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Ułóż w niej ziemniaki, fasolkę i mięso. Posyp pieprzem, majerankiem i pokruszonym serem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Zapiekaj 10–15 minut. Przed podaniem potrawę udekoruj odłożonymi wcześniej listkami majeranku.Źródło: Naj