Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki z rzodkiewką i szczypiorkiem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki starannie wyszoruj i gotuj w mundurkach w lekko posolonej wodzie 10 minut. Wyjmij, przełóż do żaroodpornej formy. Piecz 50 minut w temperaturze 175 stopni.
tym czasie rzodkiewki oczyść i umyj razem ze szczypiorkiem, pomidorami i ogórkiem. osusz, drobno pokrój.
Twaróg dokładnie utrzyj ze śmietaną (ew. z gęstym jogurtem). Wymieszaj z 2/3 rozdrobnionych składników. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Upieczone ziemniaki wyjmij z piekarnika. Rozetnij je wzdłuż. Połówki ziemniaków ułóż na talerzu przybranym sałatą.
Polej sosem. Posyp pozostałymi warzywami i szczypiorkiem. Danie udekoruj listkami natki. Podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Naj