Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe ziemniaki"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 101
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 119
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 636
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 101
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 119
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 636
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, ocierając skórkę, lub obierz. Opłucz, włóż do garnka. Zalej wrzątkiem. Wsyp łyżeczkę soli. Jedną gałązkę lubczyku odłóż, pozostałe włóż do garnka. Gotuj ziemniaki 15-20 minut, odlej.
Odlane ziemniaki pozostaw w garnku, dodaj 1-2 łyżki masła, wymieszaj i odparuj na małym ogniu. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Oderwij listki z odłożonego lubczyku. Ziemniaki polej doprawioną solą śmietaną, posyp ziołami i oprósz zmielonym pieprzem.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 310 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety