Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste faworki na piwie"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12137
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8924
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12137
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8924
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Składniki
Do szklanki włóż żółtka. Przełóż je do miski. Następnie do szklanki wlej tyle piwa, ile zajmowały żółtka.
Żółtka i piwo zagniataj, stopniowo dodając mąkę (nie należy dodawać zbyt dużo mąki, bo faworki wyjdą twarde – jeśli jest za dużo mąki, należy dolać piwa). Ciasto powinno być miękkie, elastyczne, nie kleić się do rąk.
Ciasto rozwałkuj, wytnij paski. Natnij w środku, przełóż jeden lub dwa rogi przez środek, formując faworki. Usmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Faworki dobrze osącz na papierowym ręczniku, oprósz cukrem pudrem.
Przepis przysłała Justyna Cukier z Domaszna.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie