Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe babeczki, łatwe w przygotowaniu, nie wymagają pieczenia, idealne dla całej rodziny!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Spód babeczek Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu :)
Krem Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty. Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.
Umieść babeczki w zamrażarce na 3h. Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut. Smacznego!