Do góry

Desery Przepis na:

Zmrożone różowe babeczki

Zmrożone różowe babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 68

Pyszne i zdrowe babeczki, łatwe w przygotowaniu, nie wymagają pieczenia, idealne dla całej rodziny!

Składniki

  • NA SPÓD BABECZEK:
  • 125g mąki migdałowej
  • 200g posiekanych orzechów laskowych lub innego wybranego orzecha
  • 2/3 szklanki daktyli bez pestek
  • szczypta soli morskiej
  • w razie potrzeby 2 łyżeczki wody
  • NA RÓŻOWY KREM:
  • ok. 50ml mleka kokosowego z puszki
  • 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny
  • 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny
  • 1/4 szklanki orzechów nerkowca, moczonych co najmniej • 1/4 szklanki orzechów nerkowca, moczonych co najmniej
  • łyżeczka różowego colorsa Pitaya Fruit
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zmrożone różowe babeczki

Przygotowanie

  1. Spód babeczek
    Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu :)

  2. Krem
    Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty.
    Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.

  3. Umieść babeczki w zamrażarce na 3h.
    Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń