Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe babeczki, łatwe w przygotowaniu, nie wymagają pieczenia, idealne dla całej rodziny!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Spód babeczek Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu :)
Krem Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty. Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.
Umieść babeczki w zamrażarce na 3h. Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut. Smacznego!