Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brokułowa z cielęciną po 6. miesiącu"
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 585
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 585
Składniki
Ziemniak, marchew i pietruszkę umyj, obierz i ponownie opłucz, a brokuły dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą.
Wszystkie warzywa włóż do wrzątku (w takiej ilości, by je zakrywał) i gotuj, aż będą miękkie.
Mięso umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Następnie włóż do osobnego garnka i ugotuj w małej ilości wody.
Ugotowaną cielęcinę połącz z warzywami i zmiksuj.
Do papki dodaj masło, oliwę z oliwek lub olej rzepakowy i ponownie zagotuj zupkę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko