Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brokułowa z cielęciną po 6. miesiącu"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Składniki
Ziemniak, marchew i pietruszkę umyj, obierz i ponownie opłucz, a brokuły dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą.
Wszystkie warzywa włóż do wrzątku (w takiej ilości, by je zakrywał) i gotuj, aż będą miękkie.
Mięso umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Następnie włóż do osobnego garnka i ugotuj w małej ilości wody.
Ugotowaną cielęcinę połącz z warzywami i zmiksuj.
Do papki dodaj masło, oliwę z oliwek lub olej rzepakowy i ponownie zagotuj zupkę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko