Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brokułowa z cielęciną po 6. miesiącu"
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Ziemniak, marchew i pietruszkę umyj, obierz i ponownie opłucz, a brokuły dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą.
Wszystkie warzywa włóż do wrzątku (w takiej ilości, by je zakrywał) i gotuj, aż będą miękkie.
Mięso umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Następnie włóż do osobnego garnka i ugotuj w małej ilości wody.
Ugotowaną cielęcinę połącz z warzywami i zmiksuj.
Do papki dodaj masło, oliwę z oliwek lub olej rzepakowy i ponownie zagotuj zupkę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko