Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa z serem korycińskim"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mocz grzyby przez całą noc w niewielkiej ilości wody. Następnego dnia wyjmij je z wody, ale jej nie wylewaj. Grzyby pokrój w paseczki.
Obierz warzywa i zetrzyj na tarce, por pokrój w paseczki. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w garnku do gotowania zupy. Gdy będzie miękka i przejrzysta, włóż do niej starte warzywa.
Dwa razy zamieszaj, a potem zalej całość gorącym wywarem i dodaj wodę z moczenia grzybów.
Gotuj razem wszystkie , aż będą miękkie, a smaki się połączą (ok. 45 minut na małym ogniu). Dosmacz hojnie pieprzem.
Włóż do zupy na dwie minuty przed końcem gotowania ser koryciński pokrojony w kostkę. Posyp koperkiem. Można podawać z grzankami.Źródło: Olivia