Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żurawinowy przysmak"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj skórkę otartą z jednej cytryny, mleko, roztopione i przestudzone masło, olej, mąkę, proszek do pieczenia. Miksuj, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Na koniec ubij białka i dodaj.
Do ciasta dodaj następnie żurawinę i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Ciasto przełóż do natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem lub keksówki. Piecz około 50 minut w 180°C. Po ostudzeniu udekoruj lukrem i ew. żurawiną.Źródło: Świat kobiety