Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Zakwas: mąkę wsyp do słoja, dodaj czosnek, zalej ciepłą wodą. Wymieszaj, nakryj gazą. Odstaw zakwas na 5 dni.
Żurek: warzywa oraz kości zalej 2 litrami wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie odchodzić od kości.
Wywar przecedź. Włóż pokrojone ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Wlej zakwas, dodaj podsmażoną kiełbasę, czosnek oraz cebulę. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem.
Porcje 6. 35 min. Cena 1,58 zł. Kalorie 465 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks