Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka dla miłośników kokosu.Przepis znaleziony w starej gazecie:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać łyżeczkę cukru i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać,dodać rozdrobnioną margarynę,żółtka,sól i wlać drożdże.Zagnieść ciasto.Po wyrobieniu włożyć je do lodówki na ok 1 godzinę.
Przygotować masę:białka ubić na sztywno dodając cukier puder,ubijać dalej do uzyskania lśniącej piany.Następnie dodać kokos i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować częściami na stolnicy (dość cienko),podsypując mąką,rozsmarować na nim warstwę masy,zwinąć w roladkę i pokroić delikatnie na plasterki (u mnie ok 1,5 cm). Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 15-20 min w temp 180 st.Smacznego