Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam angielski krem pomarańczowy. Wykonanie i składniki podobne jak w kremie cytrynowym.(Polecam mój przepis https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-krem-cytrynowy,177230,kucharka-amatorka) Jedynie sok z cytryny należy zamienić na sok z pomarańczy. Krem wykorzystałam do przełożenia ciasteczek.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11592
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 72
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8016
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155094
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11592
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 72
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8016
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155094
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Składniki
W rondelku rozpuścić masło i przestudzić. Po kilku minutach dodać cukier puder, sok z pomarańczy, żółtka i jajka. Starannie wszystko wymieszać trzepaczką do ubijania białek. Dodać umytą i sparzoną skórkę zdjętą z jednej pomarańczy. Rondelek postawić na małym gazie i cały czas mieszać. Krem szybko gęstnieje. Przelać go do szklanego naczynia i przestudzić. Trzeba też usunąć skórkę z pomarańczy.