Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować pieczeń.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11485
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155031
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1091
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11485
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155031
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1091
Składniki
Bułkę namoczyć we wodzie. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Żółtka jajka dodać do mięsa, a białka ubić na sztywną pianę i też dodać do mięsa. Bułkę porządnie odcisnąć i również połączyć z mięsem. Całą masę doprawić do smaku i porządnie wymieszać (można w robocie), zbyt krótkie wyrabianie powoduje kruszenie się mięsa przy krojeniu. Tak wyrobiona masę przełożyć do formy aluminiowej (ja miałam małe więc dałam do dwóch). Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godziny. Po godzinie wyciągnąć, odlać tłuszcz i obrócić do góry dnem i podpiec jeszcze z 15 minut.